Reisetips

Gigg Lane, Bury, Lancashire

Fly/Kollektivtransport

Det er gode ruteflyforbindelser hele året til Manchester. Du kan fly direkte eller mellomlande, avhengig av hvilket selskap du reiser med. Flytid beregnes til ca. 2 timer. Å reise fra Østlandet byr på flere muligheter:

  • Om du reiser fra Gardemoen har SAS og Norwegian direkteruter.
  • Fra Torp Sandefjord er Ryanair eneste alternativ.

En annen mulighet er å fly til Liverpool. John Lennon Airport ligger en drøy times reise – 60 kilometer – til Manchester sentrum. Fra flyplassen er et alternativ direktebuss til Manchester Sentrum, se www.terravision.eu

Du kan også fly til London og bestille tog til Manchester via nettet. Booker du tidlig her kan dette være en grei ordning dersom du kan fly billig til London. Togturen tar bare ca 2,5 timer mellom Stansted og Manchester.

Manchester Airport ligger 16 kilometer sør for sentrum og er landets største og travleste flyplass utenfor London. For å komme deg inn til Manchester sentrum er flytoget inn til Manchester Piccadilly det enkleste, raskeste og rimeligste. Det tar 20 minutter, går hvert 10. minutt og koster 30-40 kroner. Buss tar ca 50minutter og koster ca 30 kroner. Taxi vil normalt sett ikke koste mer enn rundt 250 kroner.

Bury ligger 15km nord for Manchester sin bykjerne, med en reisetid på kun 25 minutter. Vi anbefaler å ta trikken fra Piccadilly Gardens til endestasjonen Bury Interchange. Tur/retur Piccadilly Gardens – Bury Interchange koster 50,-.

Det er mye penger å spare på litt planlegging! Flybilletter til en midtukekamp er ofte billigere enn til en helgekamp. Et alternativ er å reise torsdag, fremfor fredag, noe som ofte er billigere. Da kan man bruke de oppsparte kronene til en hotellovernatting.

Å være tidlig ute kan være lurt. Ofte vil flyprisen økes drastisk fredager før det spilles større PL-oppgjør. Prisene økes i det terminlisten blir klar og idet TV-kampene blir bekreftet. En risiko ved å bestille fly tidlig er at Bury sin kamp kan flyttes på grunn av TV-rettigheter og endring i kampprogram grunnet videre spill i cupene. Dette forekommer sjeldent ettersom Bury sine matcher sjelden blir valgt som TV-kamp, samtidig som våre cupeventyr i nyere tid har vært relativt beskjedne.

Hotell

Britannia Sachas Hotel er et billig og populært hotell som ligger like ved Piccadilly Gardens, hjertet av Manchester. Reisende fra supporertklubben har benyttet Britannia Sachas og kan konkludere med at det er et helt greit hotell til en fin pris.

Et annet hotell som kan anbefales er Ibis Styles Manchester Portland Hotel. Beliggenheten er bra med kort vei til det meste og med moderniserte rom gir dette hotellet god valuta for pengene.

Om du skulle ønske å bo i Bury, er Premier Inn Manchester Bury et fint alternativ. Med fin beliggenhet i sentrum av Bury er det kort vei til kollektivtransport, spisesteder og kun 10 minutters gåtur til ærverdige Gigg Lane.

Kampdag

Gigg Lane ligger 1,5km sør for Bury sentrum og det tar omtrent 10 minutter å gå fra Bury Interchange. Et raskere alternativ er taxi, eventuelt buss  som stopper like ved stadion.

Gigg Lane har en kapasitet på 11.640, men i nyere tid har fullsatt stadion vært en mangelvare. Billetter kan kjøpes på stadion da det sjeldent er utsolgt, men kan også kjøpes på forhånd på Bury FC Online Tickets for å unngå kø. Til enkelte rivaloppgjør med høy risiko er forhåndsbestilte billetter eneste mulighet da billettlukene på kampdag holdes stengt.  Billettene hentes på The Club Shop foran Gigg Lane.

Pris på voksenbillett per 2018/19-sesongen er 20 pund, mens barnebillettene varierer avhengig av alder. Bury tilbyr også gunstige priser for unge voksne(Under 23år), honnør-og familiepriser. Se full oversikt

Bury FC har laget en rekke tips for førstegangsreisende.

Pub

Puben Knowsley ligger i bysentrum like ved busstasjonen og er et godt alternativ for mat og drikke. På veien mot Gigg Lane bør du absolutt stikke innom den koselige, dog noe bortgjemte baren Stanley Conservative Club. Fin atmosfære og hyggelig betjening bidrar til en god oppladning til match. Anbefales!

The Bury FC Social Club er et møtested før kamp som ligger rett ved siden av stadion. Her er det muligheter å komme i kontakt med lokale Bury-supportere og få seg noe kaldt å drikke.

Powered by Live Score & Live Score App